fbpx

REKLAMACIJA IN VRAČILO BLAGA

 

Odstop od pogodbe:

Kupec izdelkov blagovne znamke Kiddoow ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Pri tem mu ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. Rok začne šteti en dan po datumu prevzema izdelka. Izpolnjen obrazec za odstop od pogodbe nam vrnite na naš e-mail: info@kiddoow.com ali nam ga pošljite na naslov Rajles d.o.o, Janškovo selo 24a, 3320 Velenje. Izdelek je potrebno vrniti podjetju Rajles d.o.o. najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu pogodbe. Edini strošek, ki ga ima kupec v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelka. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo in so ob dostavi zavrnjene.

Kupec vrne izdelek na naslov: Rajles d.o.o., Janškovo selo 24a, 3320 Velenje

Vrnjen izdelek bomo sprejeli pod naslednjimi pogoji:

 • Izdelek mora biti v originalni embalaži – nepoškodovana in v nespremenjeni količini;
 • Izdelek ne sme biti poškodovan, sestavljen in ponovno razstavljen;
 • Izdelek ne sme biti predhodno uporabljen.

Če zgoraj navedeni pogoji niso izpolnjeni, podjetje Rajles d.o.o. ni dolžno sprejeti vrnjenega izdelka. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika in je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam. Takšen izdelek ni primeren za vračilo. Podjetje Rajles d.o.o. kupcu vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo v roku 14 dni po prejemu izpolnjenega obrazca za odstop od pogodbe na njegov transakcijski račun. Plačilo v gotovini ni mogoče. Podjetje Rajles d.o.o. lahko zadrži vračilo do prejetja vrnjenega izdelka.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus ali koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR kupca se vrne le maksimalno vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne kupcu kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR kupca.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov najdete tukaj.

Poškodovano blago:

V primeru, da vam je dostavna služba dostavila paket, ki ima vidno poškodbo embalaže, ali v njem manjka vsebina in kaže znake odprtja, lahko kupec takšen paket zavrne. Če kupec takšen paket že sprejme vas prosimo, da nas takoj obvestite na tel.: 040 – 776 / 720 ali na e-mail: info@kiddoow.com in sprožili bomo postopek reklamacije pri dostavni službi. Dostavljen paket pustite v enakem stanju kot ste ga prejeli – v originalni embalaži. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Stvarna napaka:

Napaka je stvarna kadar:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in podjetju Rajles d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda. Podjetje Rajles d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na izdelku, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bil izdelek izročen.

Kupec izdelka nas mora o morebitni stvarni napaki obvestiti v zakonsko določenem roku in nam omogočiti pregled izdelka. Izdelek bomo primerjali z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste. Obrazec za prijavo stvarne napake nam pošljite na e-mail: info@kiddoow.com ali nam ga pošljite na naslov Rajles d.o.o, Janškovo selo 24a, 3320 Velenje. Če se podjetje Rajles d.o.o. z reklamacijo strinja in prizna obstoj napake, mora kupca o tem obvestiti najkasneje v osmih dneh po prejemu obrazca za prijavo stvarne napake. Kupec lahko v primeru ugoditve stvarne napake od prodajalca zahteva, da:

 • odpravi napako na izdelku ali
 • izdelek z napako zamenja z novim, brezhibnim izdelkom ali
 • dobropis v vrednosti izdelka ali
 • vrne plačan znesek.

Obrazec za prijavo stvarne napake najdete  tukaj.

Verified by MonsterInsights